İklim değişikliği ve küresel ısınmayla mücadeleye destek olmak, çevre kirliliğini önlemek ve gelecek nesillere daha temiz, yaşanılabilir bir gelecek bırakmak adına Panda Grubu; Türkiye genelinde vahşi depolama sahalarının rehabilitasyonu, düzenli depolama alanlarının projelendirilmesi ve işletilmesi, biyometanizasyon, gazlaştırma-yakma ile enerji üretimi, Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) üretimi, ambalaj ve hafriyat atıklarının geri kazanımı, tehlikeli ve tıbbi atıkların bertaraf edilmesi gibi eş zamanlı yürütülen ıslah ve geri kazanım alanlarının faaliyetleri ve bu faaliyetler odaklı mühendislik, taahhüt ve danışmanlık hizmetlerini sunmaktadır.
Panda Grubu Türkiye’ de farklı lokasyonlarda bulunan tıbbi atık bertaraf ve katı atık entegre tesisleri ile doğal kaynakların ve ekosistemlerin korunup geliştirilmesi, mevcut ve gelecek nesiller için sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre oluşturulmasına katkı sağlamaktadır.
Katı atık düzenli depolama faaliyetleri ile geri dönüşümü mümkün olmayan atıkların uygunluk analizleri, Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik kapsamında sağlanmaktadır. Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik kapsamında Ek-2 kriterleri uygunluğu ve doğrulama analizlerinin kontrolleri sağlandıktan sonra çevre mevzuatları doğrultusunda özel geomembran ile geçirimsizliği sağlanan sahalarımızda atıklar depolanmakta olup Türkiye’ nin önde gelen büyükşehirlerinde hizmet vermektedir.
Tıbbi atıkların kaynağında ve diğer atıklardan ayrı toplanması, biriktirilmesi, taşınması ve bertarafı özel güvenli yöntemler ile yapılmaktadır.
Doğu Anadolu bölgesinin ilk ekolojik ve çevreci serası Panda Grubu tarafından yapılmıştır. Çetin kış şartlarına rağmen aralıksız tarım yapmaya imkan sağlanmıştır. Atık ısı ile ısıtılıp tarım yapılan en çevreci sera kentsel atıklardan elde edilen metan gazının yakılması ile ortaya çıkan ısı enerjisi den faydalanılarak ısıtılması sağlanan ve atıklardan elde edilen verimli toprak ile donatılan tamamen çevre dostu seralarda istenilen standartlarda tarım yapılmasına imkân sağlanmaktadır.
Panda Grubu bünyesindeki katı atık entegre elektrik üretim tesislerinde toplamda 45,686 MWe/saat kapasitesi atıklardan elde edilen enerjiyi elektriğe dönüştürerek aylık 277.076 konutun elektrik ihtiyacını karşılanmaktadır.
Aylık 16.446 ton metan gazını yakarak sera gazı oluşumu engellenerek atmosfere salınması engellenmektedir.